Inici   |   Obra publicada   |   Càrrecs professionals   |   Exposicions   |   Blog  

 

Exposicions

 
expo_3.png

2022
Projecta i dirigeix l'exposició La Genètica del Còmic, que s'inaugura a la Biblioteca Can Fabra de Barcelona. Durant aquest any està prevista la seva itinerància a Girona i Lleida.

2019
Exposició Entre la revolución y el deseo. La Barcelona de Miguel Núñez, a partir dels originals de la biografia en còmic de Miguel Núñez: Mil vidas más. Primer en el Saló del Tinell de Barcelona i després en la llibreria Blanquerna a Madrid

2015
Participa en l'exposició i el llibre que s'editen amb motiu del 40 Aniversari de la revista i l'equip Butifarra!: Butifarra!Un tebeo dels barris. L'exposició itinera per diferents barris de Barcelona i la ciutat de Lleida.

2014
Dins de la mostra anual CaricArt i en el marc de les celebracions del Tricentenari, coordina, amb Jaume Capdevila/Kap, l'exposició 1714, Dibuixant el mite, que itinera per 11 poblacions de Catalunya

2012
Dins de la mostra *CarcArt 2012 coordina l'exposició Tres dibuixans de Público.
A càrrec del Institut d'Estudis Ilerdencs de Lleida, té lloc l'exposició monogràfica Alfonso López 2002-2012 . Posteriorment viatga a la Biblioteca Can Fabra de Barcelona.
La sala Indecor, també de Lleida, fa en paral·lel una altra exposició monogràfica, aquesta vegada dedicada a paisatges urbans realitzats per l'autor, amb el títol de Mirades.
Finalment, i dins de les Jornadas Internacionales del Cómic, Villa de Avilés, exposa una selecció d'acudits i de les obres Silencios, la juventud del Capitán Trueno, i Estraperlo y tranvía.

2011
 
Com a membre de l’Associació Cultural Tantatinta i dins de la mostra Caricart coordina, amb Norman Fernández i Toni Guiral, les exposicions Quico, el progre, de J. L. Martín i 25 anys de Makinavaja, el ultimo choriso, de Ivà.

2010
 
És convidat a participar en l'exposició Nostra Patria è il Mondo Intero, que té lloc a Cecina (Itàlia). Una mostra d'humoristes gràfics contra el racisme, organitzada per ARCI (Associazione Ricreativa e Culturale Italiana).

2009
 
Amb motiu del 50è aniversari de la revolució cubana realitza, a partir d’una proposta de l’humorista gràfic Ermengol, l’exposició René de la Nuez: Cuba, humor i revolució, que resumeix la trajectòria d’aquest degà de l’humor gràfic cubà i la seva projecció internacional. Exposició a càrrec del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

2008
 
Pero no deixar-se d’històries. Exposició creada i dirigida per Joaquim Noguero al voltant de la trajectòria de l’autor, centrant-se en la seva obra més contemporànies, a la biblioteca Jaume Fuster de Barcelona.

2007
 
De nou als Encuentros con el cómic d’Àvila, exposa originals del seu àlbum Estraperlo y tranvía, un homenatge a la Família Ulises.

2006...
Exposició basada en el llibre La pobresa no és rendible, a càrrec de la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO, encara avui en itinerància.
Participa, amb d’altres autors, a l’exposició sobre El Capitán Trueno que té lloc a Àvila dins de les jornades Encuentros con el cómic.

2005
 
Realitza per al Col·legi de Periodistes de Catalunya l’exposició Humor del nord, al voltant de l’humor gràfic contemporani al País Vasc i a Navarra.

2004
 
Amb motiu  del desè aniversari de la revolta Zapatista coordina l'exposició Chiapas des de l'humor, recull d'humoristes gràfics mexicans al Col·legi de Periodistes de Catalunya a Barcelona.

2001
 
Paisatges urbans i humans. Exposició de pintura als Serveis territorials de la Delegació de Cultura de la Generalitat a Lleida.
Il·legal? Ni tu ni jo. Exposició itinerant per encàrrec de SOS Racisme. En equip amb Núria Vives elabora el concepte de l’exposició i realitza la part gràfica a partir de l’humor.
Exposició col·lectiva a la Sala Vinçon de Barcelona.

2000...
 
Participa en les exposicions col·lectives a Indecor (Lleida).

2000
 
Il·lustra, amb humor gràfic, la exposició Verneda Solidària.

1997-1998
 
Nomenat Mestre de ponent a Lleida per la seva trajectòria professional. Es celebra una exposició antològica a l’Institut d’Estudis Ilerdencs que mostra la seva obra al còmic, des dels inicis fins aquest moment. Posteriorment, aquesta exposició va circular per Barcelona, Girona i Santander, amb el títol 30 años de viñetas.

1996
 
Participa en l’exposició col·lectiva 100 anys de còmic català organitzada per l’Ateneu Barcelonès.

1993-1994
 
Exposició col·lectiva en solidaritat amb la ciutat de Sarajevo Barcelona per Sarajevo, que es va inaugurar el dia 29 de desembre al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (Barcelona) i que després es va fer itinerant.
Realitza la part gràfica de l’exposició didàctica Plagues del bosc per al Patronat Municipal del Parc de Collserola (Barcelona).

1992
 
Participa en l’exposició col·lectiva Antimilitart, que s’exposa a Barcelona i a Figueres i itinera durant uns quants anys.

1991-1997
 
Participa en A tot color, exposició de dibuixants de còmic i il·lustradors contra el racisme. Mostra itinerant que va anar recorrent l’Estat Espanyol (País Basc, Comunitat Valenciana, Comunitat Canària, etc.). Cal destacar la inauguració del IX Saló Internacional del Còmic de Barcelona el maig de 1991.

1989
 
Participa en la mostra col·lectiva La nueva historieta española, que s’exposa a les ciutats d’Angoulême (França), Madrid i València.

 1988-1989
 
Com a membre integrant del Fons d’Art de Xarxa Cultural participa a partir d’aquest any en diverses exposicions multidisciplinàries i de caràcter itinerant: Valls (1988), Coslada (1989), Perpinyà (1989) entre d’altres.

1988
 
Participa en la mostra col·lectiva Menú del dia que s’exposa per primera vegada el mes de maig a la sala municipal Pal·las de Lleida i després va recórrer la província (Tàrrega, Balaguer...) amb noms diferents. Cal destacar l’exposició celebrada al centre d’assistència penitenciària Lleida-2.
Exposició col·lectiva al Bulevard Victòria de Lleida sota el títol Això no és Jolivud.
Participa i dirigeix Els Joves de Sant Boi, una exposició i publicació col·lectiva de l’últim equip Butifarra! realitzada especialment per a l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.

1988-1990
 
Projecta i dirigeix l’exposició central del Saló del còmic de Barcelona, titulada Barcelona en el còmic que s’exposa per primera vegada el maig de 1988 a Les Drassanes. Posteriorment, en versió reduïda, és contractada per la Caixa de Barcelona per tal de fer-la itinerant per Catalunya (Girona, Lleida, Manresa i Tarragona). Acabà el seu recorregut al Poble Espanyol de Barcelona.

1987
Participa en l’exposició col·lectiva Makoki 1977/1987 que es va inaugurar a la Sala Metrònom de Barcelona el mes de desembre, i que en anys posteriors va recórrer pràcticament tot l’Estat espanyol.

1985
 
Exposició de l’equip Butifarra! a Madrid amb motiu de la II Semana de la Historieta de Madrid (Almacenes San Mateo).
L’associació de veïns de Prosperitat i Nou Barris (Barcelona) inaugura al maig l’exposició 10 anys de Butifarra!.

1983-1986
 
Per encàrrec del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya coordina i realitza, conjuntament amb Antonio Martín, la Mostra de la Historieta d’Expressió Catalana, exposada per primera vegada al III Saló del Còmic i la Il·lustració de Barcelona. Posteriorment, la mostra visita la ciutat italiana de Bolonya i ciutats catalanes com Sabadell i Vilanova i la Geltrú, entre d’altres.

1981
 
Dirigeix i coordina l’exposició La historieta didáctica, en el marc del I Saló del Còmic i la Il·lustració de Barcelona, i les taules rodones sobre còmic didàctic i la historieta en llengua catalana.
Juntament amb l’equip Butifarra! participa en una sèrie de còmics murals en l’exposició Sabadell proposa, mostra temàtica sobre la crisi del tèxtil i alternatives urbanes que es va realitzar a El Vapor de can Borràs.

1979
 
Dirigeix i coordina la publicació i l’exposició multidisciplinària (còmic, fotografia, disseny...) titulada Lleida és la pera – Urbanisme i alternatives. Es va inaugurar al Col·legi d’Arquitectes de Lleida i es va fer itinerant pels barris d’aquesta ciutat: Pardinyes, La Bordeta, La Mariola i Els Magraners.

1977
 
Coordina l’exposició divulgativa d’Antonio Martín 40 Años de Historieta Política en España, que s’estrena a la Sala Gosé del Col·legi d’Arquitectes de Lleida.

1975
 
Trans-it. Exposició amb Manel Garcia sobre poemes de Joan Enric Farreny a la Sala Gosé del Col·legi d’Arquitectes de Lleida.

1973
 
Exposició col·lectiva ambientalista i de participació a la Sala Gosé del Col·legi d’Arquitectes de Lleida titulada Possibilitat.

1971-1972
 
Juntament amb altres joves humoristes realitza l’exposició d’acudits La Publicidad, primer a la parròquia de Sant Medir de Barcelona (que va ser clausurada amb un còctel Molotov de l’extrema dreta) i després a l’Ateneu Colón del Poble Nou (amb més bona sort).

1971
 
Art-i-manya. Mostra col·lectiva i multidisciplinària. Es va exposar a la Casa de Cultura de Lleida i posteriorment va visitar Port de la Selva (Girona).

1969
 
Dirigeix i produeix l’exposició d’introducció al llenguatge de la historieta titulada El còmic: un nuevo arte al Círculo de Bellas Artes de Lleida.

 

 

 

 

 

 

 

 

shapeimage_4.png
 
expo_9.png
 
Exposició Col.lectiva sobre el Capitán Trueno. 2006. D’esquerra a dreta: Pepe Gálvez, Alfonso López, Luis Gasca, J. M. Benet i Jornet i Joaquim Noguero, comisari de la exposició.

Exposició Col.lectiva sobre el Capitán Trueno. 2006. D’esquerra a dreta: Pepe Gálvez, Alfonso López, Luis Gasca, J. M. Benet i Jornet i Joaquim Noguero, comisari de la exposició.

 
expo_6.png
 
Exposició “Per no deixar-se d’històries”. 2008

Exposició

“Per no deixar-se d’històries”. 2008