Inici   |   Obra publicada   |   Càrrecs professionals   |   Exposicions   |   Blog  

 

Obra Publicada

 

2022
L’editorial La Oveja Roja publica, ara en castellà, 8 horas, El Noi del Sucre y la huelga de la Canadenca.

2021
Pages Editors publica la novel·la gràfica 8 horas, El Noi del Sucre i la vaga de la Canadenca. Amb guió de Pepe Gálvez.
Desfiladero reedita, amb 37 pàgines extres, Mil Vidas Más, i Amaniaco edita l'integral Atasco Star. La sèrie creada per Alfonso López i Rafel Vaquer per l’Editorial Bruguera en els anys 80.

2020
Mil Vidas Más
es publica a França amb el títol : Mille Vies de Plus, editat per Otium.

2019
Publica a Espanya la novel·la gràfica negra Arribarà l'hivern, amb guions de Pepe Gálvez. Edita Navona.
Amb Xavier Roca, publica vinyetes d'humor polític en la revista digital Context.

2018
L'empresa Aurea Editoriale publica a Itàlia la novel·la gràfica negra L'inverno verrà, amb guions de Pepe Gálvez.
Publica vinyetes d'actualitat política al setmanari en llengua catalana la Jornada.

2017
L’Editorial Hachette publica El Solar en Francia.

2016
Editat per la Cúpula es publica El Solar. Una novel·la gràfica en clau de comèdia que ret homenatge als personatges dels còmics d'humor que van néixer en els anys quaranta del segle XX, alhora que recupera la memòria social i política d'aquell moment. En 2017 rebrà els premis Diario de Avisos de Canàries i el Junceda de l'APIC (Associació Professional d'Il·lustradors de Catalunya).

2015
Apareix Malvados e imbéciles, una selecció dels acudits publicats al diari Público, tant a l'edició en paper com digital. Edita Amaníaco Ediciones.

2014
Aurea Editoriale, d'Itàlia, publica Màxima Discreció, l'obra de sèrie negra realitzada amb guions d'Andreu Martín.

2012
Es comencen a publicar, en l'edició digital del diari El Telégrafo d'Equador, acudits de temàtica internacional, que prèviament surten en el diari publico.es.

2011
S’edita Máxima Discreción. Novela gràfica de sèrie negra amb guió d’Andreu Martín, editada per Panini Còmics.

2010
Es publica Miguel Nuñez, mil vidas más, editat per Edicions de Ponent. Biografia en format novela gràfica d’aquest històric militant d’esquerres. Dibuixa les historietes mentre que el guió va a càrrec de Pepe Gálvez. La obra,que també té il·lustracionsde Joan Mundet, reb, a l’any següent, el Premi Nacional de Còmic de la Generalitat de Catalunya.

2009
Realitza, per encàrrec de Mans Unides, la publicació Què està passant?, adreçada a adolescents. Es tracta d’explicar (amb una tècnica semblant a la de la col·lecció Pasen y vean) el primer dels Objectius del Mil·leni de les Nacions Unides. La funció és crear un element de treball per als instituts. Se n’editen 60.000 exemplars.
Viatja a Perú, on col·labora amb l’organització Programa Democracia y transformación global, realitzant la publicació Sí pues, tenemos derechos, al voltant de les conflictives relacions entre la indústria minera, el govern i les comunitats indígenes locals.
I també Els immigrans i la punyetera crisi. Folletó editat conjuntament per SOS Racisme, CCOO i la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya, alertant dels perills de la xenofòbia.

2008-2016
Col·labora com a humorista gràfic en l'edició catalana del diari Público amb un acudit diari en la contraportada. L'any 2012 Público tanca l'edició en paper i continua fent l'acudit diari per a l'edició digital fins a 2016.

2008
Cambio climático y sostenibilidad, el tercer llibre de la colecció Pasen y vean. Editat internament per la Federación de Servicios y Administraciones Públicas de CCOO i en edició comercial a càrrec de Panini Cómics.

2007-2009
Humor gràfic per a la revista Cooperació editada per l’Agència Catalana per la Cooperació al desenvolupament de la Generalitat de Catalunya.

2007-2008
De nou a El Periódico, i col·laborant amb Xavier Roca, s’encarrega de la tira d’esports Fuera de juego.

2007
La Federación de Servicios y Administraciones públicas de CCOO edita Expediente Exprés. Recopilació de les tires aparegudes a la revista Tribuna.
Amb motiu de les eleccions catalanes, el personatge Paula torna a El Periódico, com és habitual, amb guions de Xavier Roca.
Estraperlo y tranvía. Àlbum homenatge a un altre clàssic de la historieta a Espanya: La familia Ulises. Editat per Ediciones B.
Viatge a Veneçuela on realitza un fulletó en còmic dins la campanya oficial per erradicar el xabolisme.

2006...
Inicia la col·laboració amb l’ONG Mans Unides de Catalunya, realitzant acudits per la seva revista La Veu del Sud i publicacions a Internet com Un joc perillós.

2006
Viatja a Bolívia, on col·labora amb la fundació Acción Cultural Loyola (ACLO), que té com a principal objectiu la presa de consciència i el desenvolupament rural. Durant quatre mesos, fa tasques d’il·lustració i disseny per a llibres, cartells i diferents publicacions com, per exemple, el redisseny del logo de l’entitat.
Realitza el primer dels seus homenatges a personatges mítics de la historieta espanyola. Apareix l’àlbum Silencios, la juventud del Capitán Trueno, en clau de novela històrica. Argument i dibuixos a càrrec de l’autor, amb guió de Pepe Gálvez. Edita Ediciones B.
Color cafè es publica en format de novel·la gràfica, recopilant les quatre revistes de la mini-sèrie. Argument i dibuix de l’autor, amb guions de Pepe Gálvez. Edita Edicions de Ponent.
Apareix el segon llibre dela col·lecció Pasen y vean, titulat La pobresa no és rendible, aquest cop dedicat als Objectius del Mil·leni de Nacions Unides per reduïr la pobresa extrema al món. Edició en català i castellà a càrrec de la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO Catalunya i Editorial Icaria, amb una tirada de 20.000 exemplars.
Participa en el llibre col·lectiu Salgariana amb una història protagonitzada per Felip Marlou. Inicia així la seva col·laboració amb la Semana Negra de Gijón.
Nova versió del llibre Història de les Illes Balears en còmic. Aquesta vegada, realitza el guió dels fets ocorreguts en els 25 anys trancorreguts des de la primera edició, i el llapis de moltes de les pàgines que seran entintades per Rafel Vaquer, ànima de la nova edició. La Caixa d’estalvis Sa Nostra n’imprimirà més de 200.000 exemplars.

2005
Publica la revista unitària Tenemos derechos/Tenim drets, publicació bilingüe àrab-castellà/àrab-català al voltant del nou codi de família al Marroc (la Mudawana) i els nous drets laborals en aquest país. Adreçat als immigrants i editat per la fundació Pau i Solidaritat de CCOO de Catalunya, amb guió de Pepe Gálvez.
Rep el premi Serra i Moret, concurs convocat per la Generalitat de Catalunya al voltant del civisme. La historieta guanyadora estava protagonitzada per Felip Marlou.
Editorial Icaria publica un llibre amb una selecció d’acudits de la sèrie Políticamente Incorrecto, amb el mateix títol.
Planeta DeAgostini publica un llibre amb les històries de Paula aparegudes anteriorment al diari El Periódico.

2004
A partir d’un argument de Manel Fontdevila, realitza el guió i dibuix de La Saga de Chaves, àlbum editat per Glénat-España.

2003-2008
Crea la sèrie d’humor gràfic Políticamente incorrecto, que es publica a les revistes Carrer (de la FAVB) i Illacrua.

2002-2007
Il·lustra la sèrie ¡¡¡Hijo mío, soy...!!! publicada per Ediciones Mayo. Es tracta d’una col·lecció de llibrets dirigits als nens on s’expliquen les diverses especialitats mèdiques (19 títols).

2002-2004
Viatge a l’Equador fruit de la col·laboració amb el FEPP (Fondo Ecuatoriano Populorum Progressio). Il·lustra els llibres Ñumine’eo. Mito y cosmovisión Secoya y Mushuk Pacha. Hacia la Tierra sin mal, aquest darrer editat per Ediciones Cicame, ambdós sobre les cultures indígenes de l’Amazònia.

2002...
Realitza la publicació La Peña de la Precariedad contra los Supersiniestros laborales que, en format comic-book, es dirigeix als joves tractant el tema dels drets en matèria de salut laboral. Va ser un encàrrec del sindicat CCOO i se’n van fer diferents edicions en llengua castellana i catalana, superant els 40.000 exemplars en tot l’estat.

2002
Apareix La Globalización, el primer títol de la col·lecció de llibres d’assaig Pasen y vean, al voltant de temes contemporanis, editat per la Federación de Servicios i Administraciones Públicas de CCOO. A partir de la sociobiologia com a mètode d’anàlisi, utilitza un llenguatge mestís, entre la informació escrita, l’humor gràfic i el còmic (Felip Marlou es converteix en el fil conductor habitual). Compta amb Pepe Gálvez per a la definició dels continguts polítics d’aquest primer títol.

2001-2003
A la revista Cavall Fort publica Les històries d’Aníbal i Victòria, que ja havien estat fetes per a La Vanguardia.

2001, 2003 i 2006
Realitza acudits per il·lustrar els informes de la Federació Catalana d’ONG per al desenvolupament.

2001...
Es comença a publicar la tira Segis, amb guions de Pepe Gálvez, a la revista Lluita del Sindicat Comissions Obreres de Catalunya.

2001
Acudits per al llibre Sabies que la llei d’estrangeria...?, editat per SOS Racisme de Catalunya.
Juntament amb d’altres autors, col·labora al quadern Caricatures, de la col·lecció Ejercicios Parramón, manuals adreçats a divulgar les arts plàstiques.

2000-2002
Il·lustra la sèrie de llibres infantils Els caçadors de monstres, escrita per Andreu Martín i editada per Columna (sis títols).

2000
Sèrie d’anuncis a la revista Carrer de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), on utilitza el personatge d’Alex Cunillera com a vehicle per informar de la necessitat del reciclatge.
Il·lustra amb acudits l’informe anual de SOS Racisme.
Amb guions de Xavier Roca, apareix per primer cop el personatge de Paula a El Periódico del Verano.

1999-2000
Publica a la revista Angelitos Negros, de la qual n’és el director.

1999
Col·labora puntualment a la revista mallorquina per a nens Rifi-Rafe, on es reediten algunes històries de Star Cracks.
Guanya el primer premi del concurs de còmic ecològic convocat per IPCENA, amb la història La Síndrome del Roine. Aquesta és la primera aparició del personatge Felip Marlou, l’investigador privat concertat.

1998-2000
A la revista J, adreçada als joves i editada per l’Ajuntament de Barcelona, publica la sèrie Àlex Cunillera, amb guions de Xavier Roca.

1998...
Inicia la tira Expediente exprés, amb guions de Pepe Gálvez, que es publica a la revista Tribuna del sindicat Comissions Obreres (CCOO).

1998
Apareix Color Cafè, una mini-sèrie de quatre quaderns per a Fòrum/Planeta, en col·laboració amb Pepe Gálvez.
Col·labora, amb guions de Xavier Roca, a la revista A las barricadas, creada per l’humorista gràfic Forges.
Viatja a El Salvador, on col·labora amb l’ONG CIAZO, especialitzada en tasques d’educació popular, on realitza diversos materials didàctics a través del dibuix sobre rols de gènere, tractament ecològic de la terra, etc.

1997
Col·labora com a il·lustrador, humorista i historietista a la revista Imaginarium.
Col·labora en la cronologia gràfica per al llibre de Joan Aliu Notes de Josep Pla en còmic.
A partir del mes d’octubre, comença a publicar la sèrie Aníbal i Victòria, amb guions de Xavier Roca, al suplement infantil de La Vanguardia, La Vanguardia del Súpers.

1996-1997
Col·labora com a il·lustrador al suplement de ciència de La Vanguardia.

1996
Apareix l’àlbum de la sèrie Àlex Cunillera, editat per Planeta DeAgostini.
Apareix a França l’àlbum de la sèrie Une vie de Saint, editat per Editions Audie (Fluide Glacial).
L’àlbum Assassinat a la mesquita apareix en castellà, editat per SOS-Racisme.

1995
Viatja a Chiapas (Mèxic), on col·labora gràficament en diferents campanyes organitzades per ONG locals i comunitats zapatistes.

1994-1995
Reemprèn la sèrie Atasco Star (ara Star Cracks), juntament amb Xavier Roca i Rafel Vaquer, amb el pseudònim habitual Franckfurt-3, aquesta vegada per al suplement infantil del diari Avui, L’Avui dels Súpers, que ell mateix dirigeix.
Fa col·laboracions diverses per al programa Club Súper 3 de TV3.

1994
Apareix l’àlbum Paco el ministro, autoeditat i distribuït per Camaleón.
Amb guions de Pepe Gálvez, col·labora a la revista de viatges Lejos.

1993-1997
Crea, amb guions de Manel Fontdevila, la sèrie Une vie de Saint per a la revista francesa Fluide glacial.

1993-1995
Amb Xavier Roca com a guionista, crea el personatge Àlex Cunillera, Àtic, 3a per al suplement dominical del diari Avui.

1993
Realitza per a SOS Racisme i el Ministerio de Asuntos Sociales el fullet Este país es racista, ayúdanos a decir que no, de difusió nacional.
Juntament amb Toni Guiral i d’altres autors, participa al llibre Veinte años de cómic (Vicens Vives).
Torna a les pàgines d’estiu de El Periódico, aquesta vegada amb guions de Manel Fontdevila.

1992
Participa en col·laboració amb Xavier Roca, en el llibre Cien dibujos por la libertad de prensa, editat per Reporteros sin fronteras.

1991-1992
Amb Pepe Gálvez com a guionista, realitza Assassinat a la mesquita i ho publica en lliuraments setmanals a la revista Presència  (números 1067-1087).

1991
Apareix el segon volum de la sèrie Orgasmos cotidianos (Ediciones El Jueves).
Els mesos de març i abril, col·labora amb Xavier Roca en el Diari de la Pau, editat per Periodistes per la Pau contra la Guerra del Golf.
Participa a la carpeta Lleida-Detalls, editada per Mama.Graf i promoguda per l’ajuntament de la ciutat.

1989-1992
Crea, per a la revista El Jueves, el personatge Paco el ministro.

1989-1990
Realitza diverses portades i il·lustracions per a la col·lecció de discs i fascicles La Zarzuela, editada per Salvat.

1989
Apareix el primer àlbum de la sèrie Orgasmos cotidianos (Ediciones El Jueves).
A l’estiu col·labora a El Periódico, juntament amb Xavier Roca, tot realitzant acudits d’actualitat.

1988
Col·labora com a historietista a la nova etapa de TBO (números 2-14), amb guions de Xavier Roca.
Apareix el segon àlbum de la sèrie Pepa: Los restos del naufragio, editat per Ediciones Saco Roto.

1987-1994
Juntament amb Xavier Roca, i de manera esporàdica, fa crítica cinematogràfica per a El Jueves.

1987-1988
Realitza per a la revista Guai! (de Grijalbo i, posteriorment, d’Ediciones B) la sèrie Gessamina y los almogávares amb guió de J. Micó.

1987
Després de la seva estada a Nicaragua publica a la Semana Cómica (revista d’aquell país). 
Al març, juntament amb altres membres de l’equip Butifarra! col·labora a Ahir, suplement satíric del diari Avui.

1986
Col·labora com a historietista a la revista juvenil Más madera! d’Editorial Bruguera, que també dirigeix.
Col·labora, tot creant personatges i fons, en el vídeo de dibuixos animats Presión de grupo en una campanya contra el consum de drogues (el vídeo va ser realitzat per l’estudi Cine Nic).

1985
Apareix el primer àlbum de la sèrie Pepa, editat per García & Beà.

1984-1986
Amb guions de Joan Aliu publica la sèrie Acción Directa a la revista El Jueves

1984-1985
Amb guions de Joan Aliu col·labora al Dominical del Diario Liberación.

1984
Un equip de pedagogs i el grup Butifarra! com a equip gràfic guanyen el concurs de projectes organitzat per la Generalitat de Catalunya per tal de realitzar el curs de català Digui-Digui. Participa en el primer curs, que utilitza la il·lustració i la historieta com a vehicle per a l’ensenyament de la llengua.
Exerceix d’humorista gràfic, en col·laboració amb Joan Aliu, a El Periódico.
Realitza guions per al personatge de Rafel Vaquer Johnny Roqueta, que es publica a la revista El Jueves (des del número 353).

1983-1986
Crea el personatge Pepa per a la revista Rambla, que posteriorment passarà a la revista Cimoc, entre d’altres publicacions.

1983
Col·labora com a historietista, juntament amb Rafel Vaquer, en la col·lecció de fascicles La historia vista por detrás.

1982-1994
Amb T. P. Bigart, i posteriorment amb Xavier Roca, realitza la sèrie Orgasmos cotidianos, que es publica primer a la revista d’humor Cul de sac i continua a El jueves, Titanic, Caníbal, a la francesa Fluide glacial, a la italiana Totem comic i a l’alemanya U-comic.

1982
Col·labora com a historietista al setmanari d’actualitat i crítica social en llengua catalana Cul de Sac, que també dirigeix.

1981
Conjuntament amb Rafel Vaquer, Joan Aliu i Rafa Gordillo realitza l’àlbum Història de les Balears en còmic.

1980-1983
Realitza, en col·laboració amb Rafel Vaquer, la sèrie d’humor juvenil Atasco Star per a l’Editorial Bruguera. F. Pérez Navarro col·labora esporàdicament en els guions.

1980-1981
Conjuntament amb l’equip Butifarra! retorna com a il·lustrador i humorista al Diario de Barcelona en la seva època autogestionària (del 21 d’octubre al 18 de març).

1979-1987
Juntament amb l’equip Butifarra! realitza tres àlbums monogràfics d’historietes El Urbanismo Feroz (1979, Iniciativas editoriales), La Publicidad (1979, Iniciativas editoriales) i La Familia (1980, Ediciones de la Torre), un commemoratiu dels deu anys de l’equip 24 horas (1985, Ediciones Saco Roto), i un altre sobre Centreamèrica: El patio trasero (1987, Ediciones Saco Roto).

1978-1980
Treballa d’historietista a la revista d’opinió i teoria política El viejo topo.

1978-1979
Col·labora en el setmanari satíric El papus.

1977-1978
Treballa d’historietista a la revista de còmics Trocha/Troya, de la qual n’és fundador.

1975-1978
Funda i col·labora com a historietista a la revista d’humor polític Butifarra!. El 1977 rep el premi al millor guionista espanyol concedit pel Club d’Amics de la Historieta (CAH) per la seva obra en la revista.

1975
Col·labora com a humorista gràfic a la revista d’actualitat política Posible.

1974-1975
Humorista gràfic i portadista per a la revista d’informació social i política en llengua catalana Canigó.

1974
Exerceix de caricaturista per a Mundo diario i d’historietista per a Mundo revista.
Publica còmics en els primers números de la revista Star.

1973-1974
Col·labora com a il·lustrador i historietista per al Diario de Barcelona.

1972-1980
Fa d’historietista, caricaturista i humorista gràfic per a la revista Grama de Santa Coloma de Gramenet, una de les pioneres d’entre les revistes de barri i comarcals.

1972-1973
Col·labora com a historietista a la mítica revista d’humor TBO.
Fa acudits per a Terror fantàstic, revista de crítica cinematogràfica i de fantasia.

1971-1974
Exerceix d’historietista a la revista d’humor per a adults Mata-Ratos.

1971-1973
S’inicia com a historietista d’humor a la revista infantil Patufet (números 81-166).

1971
El mes de maig, publica al Diario de Lérida els primers acudits en premsa local.

1970-1973
Col·labora com a humorista gràfic a la revista d’informació social i cultural per a joves Oriflama.

1969-1971
Realitza per a l’editorial Boixereu de Barcelona el personatge Almas 12. Sèrie d’aventures en quaderns bimensuals.

1967-1968
Inicis en el món del grafisme a l’estudi Artis de Lleida.

1965 
Primers treballs per a l’agència de publicitat Publyedi de Lleida.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
shapeimage_5.png
 
obra_4.png
 
obra_6.png
 
obra_7.png
 
obra_9.png
 
obra_8.png
 
obra_10.png
 
obra_11.png
 
obra_12.png
 
obra_16.png
 
obra_14.png
 
obra_13.png
 
obra_15.png